FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri umrle četiri osobe, 322 su novozaražene

Autor: Daniele Sponza

PULA, 22. siječnja 2022. (Hina) - Na području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđene su 322 novozaražene osobe, a u pulskoj bolnici umrle su četiri covid-19 pozitivne osobe, priopćeno je u subotu iz istarskog Stožera civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 789 uzoraka briseva na covid-19, potvrđene su 322 novozaražene osobe s istarskog područja dok od jučer oporavilo se 160 osoba" - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici ukupno je na liječenju 71 pacijent pozitivan na koronavirus. Na Odjelu za infektologiju je 58 osoba, na Odjelu za ginekologiju dvije osobe, a na Odjelu za psihijatriju jedna osoba, dok je u respiracijskom centru deset osoba. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u pulskoj bolnici umrle su četiri covid-19 pozitivne osobe u dobi od 90,88, 63 i 54 godine, od kojih su tri osobe bile s pridruženim kroničnim bolestima, a jedna osoba bez komorbiditeta. 

Stožer civilne zaštite Istarske županije uputio je danas poziv zainteresiranim građanima, koje se nisu još cijepili protiv covid-19 bolesti da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina od ponedjeljka, 24. siječnja do nedjelje, 30. siječnja u gotovo svim istarskim gradovima, uz napomenu kako se mogu cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙