FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurje ima 121 novi slučaj zaraze

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC 9. siječnja 2022. (Hina) - Međimurje u nedjelju ima 121 novi slučaj zaraze koronavirusom, a nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvijat će se uživo, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 388 uzoraka te je evidentirano 120 pozitivnih nalaza. To je 30,9 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om zaraza dokazana kod jedne osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba. Broj pozitivnih u županiji danas je 504.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 94.454 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 66 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je šest pacijenata, dva su otpuštena, a tri pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nije bilo umrlih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Tijekom vikenda u Međimurskoj županiji cijepljeno je 714 osoba, od toga 66 osoba prvom dozom, 148 drugom i 500 trećom, booster dozom.

U ponedjeljak, 10 siječnja, drugo polugodište školske godine započet će nastavom uživo, po modelu A, u svim osnovnim i srednjim školama na području Međimurske županije.

(Hina) xskal ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙