FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji zaražene nove 163 osobe, jedna umrla

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 15. prosinca 2021. (Hina) - Međimurska županija zarazu covidom broji kod nove 163 osobe u posljednja 24 sata, a u čakovečkoj bolnici umro je 67-godišnji zaraženi muškarac, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Testirano je 368 uzoraka, od čega je evidentirano 158 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je 42,9 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljeno je pet pozitivnih slučajeva zaraze kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Dosad su u mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo obrađena 89.993 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavile su se 103 osobe, pa su u županiji trenutno aktivna 652 slučaja zaraze.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječi se 107 pacijenata covid pozitivnih pacijenata, u protekla 24 sata hospitalizirano je sedam, a otpušteno 14 osoba, dok je pet pacijenta na invazivnoj respiraciji. 

Građani Međimurske županije mogu se cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u županijskom Zavodu za javno zdravstvo te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu će se cijepljenje provoditi u školskoj sportskoj dvorani u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙