FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 328 novozaraženih, umrle dvije osobe

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 1. prosinca 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata je 328 novozaraženih koronavirusom, a umrle su dvije covid pozitivne osobe, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, obrađena su 623 uzorka, od čega je evidentirano 319 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus, što je udio od 51,2 posto. Iz drugih županija prijavljeno je devet pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Do početka pandemije u mikrobiološkom laboratoriju županijskom Zavoda za javno zdravstvo uzeto je 86.568 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan županije.

U protekla 24 sata oporavile su se 182 osobe pa je trenutno u županiji ukupno  1.195. oboljelih od covida-19.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 124 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 13, a otpuštene su četiri osobe i pet je pacijenata na invazivnoj respiraciji. Preminule su dvije osobe, muškarac od  64 godine i žena od 99 godina.

Županijski stožer poziva građane na cijepljenje, a cijepiti se mogu svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji nastavljaju se i u prosincu pa će se tako u subotu, 4. prosinca cijepljenje provoditi u Čakovcu i to u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u županijskom Zavodu za Javno zdravstvo od 9:00 do 13:30 sati.

U subotu, 11. prosinca, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, a u subotu, 18. prosinca, cijepljenje će biti organizirano u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima.

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom, poručili su iz županijskog Stožera.

(Hina) xskal ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙