FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sisačko-moslavačkoj županiji 58 novozaraženih

Autor: Zdravko Strižić

SISAK, 28. studenoga 2021. (Hina) - Na području Sisačko-moslavačke županije, u protekla je 24 sata zabilježeno 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću Stožera, najviše novozaraženih, njih 14 je iz Petrinje, devet osoba je iz Gline, po šest iz Siska, Novske i Kutine, pet iz Popovače, po tri iz Topuskog i Gvozda, po dvije osobe iz Velike Ludine i Jasenovca, te po jedna osoba iz Martinske Vesi i Hrvatske Kostajnice.

Stanovnici županije su u izvješću pozvani na punu odgovornost, odnosno na primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite, kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti covid-19.

Kako je izjavio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić, na području županije je sve više punktova za cijepljenje, pa je tako prvom dozom cjepiva procijepljeno 60 posto stanovnika, a s dvije doze 55 posto. Među testiranima je 8,3 posto pozitivnih osoba, a kod brzih antigenskih testova pozitivnih je osoba tek 2,5 posto.

(Hina) xzsis ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙