FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 221 novozaražena osoba, umrle dvije osobe

Autor: Daniele Sponza

PULA, 24. studenoga 2021. (Hina) - Na području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđena je 221 novozaražena osoba, što je najviše od početka epidemije, a u pulskoj bolnici umrle su dvije covid pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 585 uzoraka briseva. Na liječenju je 70 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 56 osoba, a u respiracijskom centru 14 osoba. 

U Općoj bolnici Pula umrle su dvije osobe u dobi od 90 i 74 godine.  Od jučer se oporavilo 137 osoba. 

"Situacije je ozbiljna, virus se opet počeo širiti, bolnica će vrlo brzo biti puna covid pacijenata. Zdravstveni sustav već sada s naporom održava liječenje hospitaliziranih. Imamo spreman sustav, ali ako se ne discipliniramo i ne procijepimo u većem broju i ako se ne pridržavamo osnovnih mjera širenje virusa neće se smanjiti", upozorio je načelnik županijskog stožera Dino Kozlevac.

"Zabrinjavajuća je činjenica što ljudi, pozitivni na koronavirus, ne žele reći svoje kontakte. Zato se u posljednje vrijeme znatno smanjio broj osoba u samoizolaciji, to je plodno tlo za širenje virusa", poručio je Kozlevac.

(Hina) xdspo ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙