FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurje s troje novozaraženih

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 19. studenoga 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je ukupno 120 pacijenata zaraženih koronavirusom, priopćio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirana su tri pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus, a oporavilo se 258 osoba.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 644.

U Županijskoj bolnici u Čakovec hospitalizirano je 120 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. Od jučer je  hospitalizirano 10, a otpuštene su četiri osobe, četiri pacijenta su na invazivnoj respiraciji, a u protekla 24 sata nije bilo preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec, gdje će se i u subotu, 20. studenoga organizirati cijepljenje i to od 9 do 12 sati.

Cijepljenje će se organizirati i u Ljekarni Štrigova 23. studenoga od 12 do 15 sati, uz prethodnu najavu na broj 040/851-006.

Na području Međimurske županije testiranje brzim antigenskim testovima (BAT) obavlja se na nekoliko lokacija. U čakovečkom Domu zdravlja svakim radnim danom od 12 do 14,30 sati te vikendom od 8,30 do 12 sati na parkiralištu iza Županijske bolnice.

U trijaži Županijske bolnice u Čakovcu testiranje se obavlja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 6 do 8 sati.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije organizirao je testiranje u Ispostavi Mursko Središće nedjeljom od 8,30 do 12 i srijedom od 12 do 14 sati te u Ispostavi Prelog ponedjeljkom i srijedom od 12 do 14 sati.

Županijski Zavod za javno zdravstvo svakodnevno od 7 do 9 sati provodi PCR testiranja u covid ambulanti na parkiralištu iza Županijske bolnice.

 

(Hina) xskal ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙