FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju 113 novozaraženih i troje umrlih, alarmantna situacija u bolnici

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC 16. studenoga 2021. (Hina) - Međimurska županija zarazu covidom bilježi kod 113 osoba, umrle su tri tom bolešću zaražene osobe u protekla 24 sata, a iz čakovečke Županijske bolnice upozoravaju na alarmantnu situaciju.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović istaknuo je na konferenciji za novinare kako umorni i prenapregnuti doktori i medicinske sestre daju sve od sebe kako bi zbrinuli najteže oboljele pacijente.

"Kada sam počeo dobivati podatke od liječnika i sestara koji rade na covid odjelu u nedjelju ujutro da će možda doći do situacije da će morati birati kome će dati uređaj, a kome ne, onda je stvarno voda došla do grla", naglasio je i dodao da bolnica trenutno ima 30-ak respiratora i 20 uređaja za liječenje visokim protokom kisika, ali da to nije dovoljno.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal upozorila je da Međimurska županija bilježi najvišu 14-dnevnu incidenciju u četvrtom valu korone, koja iznosi 2792.

"Još jedan ozbiljan podatak je da je u prošlom tjednu testirano 3248 osoba, a pozitivno je bilo 54 posto, što iznosi 1752 osobe za šest dana testiranja", rekla je Payerl-Pal.

U Međimurju cijepljeno 64,1 posto odraslog stanovništva

Pozitivnim je, pak, ocijenila velik odaziv na cijepljenje, pa je u Međimurju zasad 64,1 posto cijepljenih osoba starijih od 18 godina.

Da se cijepljenje odvija dobrom dinamikom potvrdio je i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Branko Sušec, koji je ljudima koji će se sada cijepiti preporučio da se cijepljenje Johnson & Johnsonom, jer se tada brže dobivaju covid potvrde.

Zamjenik župana Josip Grivec zahvalio je svima koji cijelo ovo vrijeme vode borbu protiv covida-19 te onima koji su sada odlučili cijepiti.

"Šteta što nisu i prije jer bi bilo lakše, manje bi se čekalo. Štitimo svi jedni druge i sami sebe i cijepimo se", poručio je Grivec.

U protekla 24 sata u Međimurju se oporavilo 268 osoba, a trenutno je u županiji aktivno 1615 slučajeva zaraze.

U čakovečkoj bolnici trenutno je 96 covid pozitivnih osoba, od kojih je deset hospitalizirano u protekla 24 sata, a dva su pacijenta na invazivnoj respiraciji.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙