FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji 136 novozaraženih

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 3. studenoga 2021. (Hina) - U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 136 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednjih sedam dana od covida-19 umrlo je 11 osoba, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite i pozvao građane na cijepljenje.

Broj novih slučajeva u 14 dana na 100.000 stanovnika povećan je na 999,

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 117 pacijenata. U jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru je pet osoba, od kojih četiri nisu cijepljene.

U protekla 24 sata od koronavirusa oporavile su se 133 osobe, a broj aktivnih slučajeva je 847.

Osim povećanja broja zaraženih osoba, u Varaždinskoj se županiji povećava i broj cijepljenih. Prošli tjedan se prvim dozama cijepilo 746 ljudi, drugu dozu je primilo 646 osoba, a treću dozu njih 378.

U 86 ordinacija obiteljske medicine distribuirano je 212 doza cjepiva, Dom zdravlja Varaždinske županije je utrošio 383 doze cjepiva u subotu na punktu u Ivancu, dok je Zavod za javno zdravstvo cijepio 1.067 osoba.

Iz Stožera su priopćili da na punktove za cijepljenje dolaze sve mlađe osobe te pozivaju građane da se jave svojem liječniku obiteljske medicine i zatraže cijepljenje, bez obzira jesu li zaprimili poziv liječnika, jer tako poboljšavaju šanse za izbjegavanje najtežih simptoma bolesti Covid-19.

"Za one građane koji zbog radnih obveza ne stignu tijekom tjedna na cijepljenje i dalje će biti organizirano cijepljenje utorkom ujutro i srijedom poslijepodne u prostorima Opće bolnice Varaždin, a subotama na punktovima Doma zdravlja, navode iz Stožera.

Cijepljenje za veći broj građana Zavod za javno zdravstvo organizira dana u Općoj bolnici Varaždin - dvorana 1 u podrumu Kirurgije od 13 do 18 sati.

Dom zdravlja Varaždinske županije cijepljenje organizira u Ludbregu u subotu, 6. studenoga, u tamošnjem Domu zdravlja, pri čemu će zbog povećanog interesa građana cijepljenje biti organizirano od 8 do 16 sati.
 

(Hina) xskal ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙