FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 78 novozaraženih, umrla jedna osoba

Autor: Siniša Kalajdžija

ZABOK 22. listopada 2021. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji u protekla 24 sata evidentirano je 78 novozaraženih osoba koronavirusom, a jedna je pozitivna osoba umrla, rečeno je u petak u Zaboku na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavila se 21 osoba pa je trenutno u županiji ukupno 483 aktivnih slučajeva covida-19. U samoizolaciji je 555 osoba.

Najviša incidencija od 29. travnja

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber rekao je da broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100 tisuća stanovnika i dalje raste.

„Prosjek danas iznosi 268, prošli tjedan je bio 191, a prije dva tjedna 152. Ovo je najviša incidencija još od 29. travnja. Govoreći u apsolutnim brojkama, u proteklih sedam dana imali smo 334 novooboljela, tjedan prije 238, a dva tjedna prije 189“, kazao je Skuliber.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na liječenju su 23 osobe pozitivne na SARS CoV-2, a među njima devet je na respiratoru.

„Brojke nisu ohrabrujuće, a s obzirom na porast broja zaraženih, pogotovo u ovih zadnjih par dana, nisam optimističan“, izjavio je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

Za idući tjedan je najavio razmatranje zabrane posjeta u bolnicu jer imaju dva proboja virusa.

„Pacijenti na odjelima su se zarazili. Testirali smo sve naše djelatnike i svi su negativni. Netko je donio virus u bolnicu. Uz te pacijente leže drugi pacijenti koji imaju posjete što je nama zabrinjavajuće, jer bez obzira na covid potvrde posjetitelja, oni mogu prenositi virus iako su cijepljeni“, rekao je Vančina.

Tomislav Jadan, ravnatelj krapinsko-zagorskog Zavoda za javno zdravstvo, iznio je podatke o prvom dozom cijepljenih 54.077 osoba, drugom dozom 48.659 te trećom dozom 269 osoba.

„Postoci cijepljenih u odnosu na odraslo stanovništvo iznose: prvom dozom 51,7 posto, drugom 46,6 posto te završenog cijepljenja 48,7 posto“, rekao je Jadan.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek izvijestila je o 55 zaraženih učenika u 23 škole.

„U odnosu na prošli tjedan, kada ih je bilo 45, bilježimo lagano povećanje“, kazala je Petek. Dodala je da se u obrazovnom, zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi brojke ne povećavaju drastično.

(Hina) xskal ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙