FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 10. listopada 2021. (Hina) -  U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađen je 161 uzorak, od čega je evidentirano 17 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je 10,5 posto pozitivnih od broja testiranih.

Oporavilo se 26 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 217.

Do nedjelje je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 70 620 uzoraka, ne računajući testiranja građana Međimurske županije u drugim ustanovama unutar i izvan županije.

Na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec su 24 pacijenta pozitivna na koronavirus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan novi pacijent, a otpuštena su tri. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji, kao ni umrlih osoba.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije organizirat će cijepljenje u subotu, 16. listopada za osobe koje rade u inozemstvu i nisu u mogućnosti cijepiti se tijekom tjedna. Cijepljenje će se provoditi u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec od 9 do 12 sati, bez prethodne najave. Cijepljenje osoba koje rade u inozemstvu provodit će se sljedećih mjeseci svaku treću subotu u mjesecu, a dostupne će biti sve vrste cjepiva.

Građani se mogu cijepiti i u Ljekarni Čakovec, a cijepljenje je organizirano u ljekarničkim jedinicama u Štrigovi i Kotoribi. Dostupna cjepiva su Pfizer, AstraZeneca i Moderna, a svi zainteresirani trebaju kontaktirati ljekarnu kako bi dobili sve potrebne informacije.

U Ljekarni Kotoriba cijepljenje će se biti u utorak, 12. listopada od 14 do 17 sati, u srijedu od 9 do 12 sati, u ponedjeljak, 18. listopada od 14 do 17 sati te 25. listopada od 14 do 17 sati, dok će se u Ljekarni Štrigova cijepljenje odvijati 22. listopada od 14 do 17 sati, uz prethodno naručivanje.

 

 

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙