FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri dvoje novozaraženih, Stožer poziva građane na cijepljenje

Autor: Daniele Sponza

PULA, 10. listopada 2021. (Hina) - Dvije novozaražene osobe potvrđene su u Istri u posljednja 24 sati, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite koji je pritom pozvao građane na cijepljenje bez zakazanog termina.

 

Naime, prema dnevnom izvješću županijskog Stožera, tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 123 uzorka briseva na covid-19 te su potvrđene dvije novozaražene osobe s istarskog područja. a od jučer se u Istri oporavilo dvadeset osoba. 

U mjerama samoizolacije je 850 osoba dok se u pulskoj Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju 22 osobe.

Stožer civilne zaštite istarske županije ponovno poziva sve zainteresirane odrasle osobe, koje se još nisu cijepile protiv zarazne bolesti covid-19 da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina. 

Cijepljenju bez zakazanog termina mogu od sutra do nedjelje, 17. listopada pristupiti u Buzetu, Pazinu, Labinu, Poreču, Puli, Rovinju, Umagu, Barbanu, Svetvinčentu uz napomenu kako se mogu cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

 

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙