FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagorju 38 novozaraženih koronavirsuom, umrla jedna osoba

Autor: Siniša Kalajdžija

ZABOK, 8. listopada 2021. (Hina) - Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 38 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je pozitivna osoba umrla, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavilo se 26 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 318. U samoizolaciji je 421 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana liječe se 23 osobe pozitivne na SARS CoV-2, među kojima šest na respiratoru.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber rekao je da u zdravstvenim ustanovama imaju pet pozitivnih, u socijalnoj skrbi osam pozitivnih korisnika i petero djelatnika, a u školama 34 pozitivna učenika u 18 škola i deset pozitivnih djelatnika u osam škola.

Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina izvijestio je da su testirali 146 djelatnika, a samo je jedna spremačica odbila testiranje te je udaljena s posla. Dodao je da petero od 140 liječnika nije cijepljeno, dok je postotak cijepljenih medicinskih sestara 64, a nemedicinskog osoblja 66 posto.

„Od 660 djelatnika imamo od 580 do 600 djelatnika koji su na neki način bili u kontaktu s covidom, preboljeli, ili su cijepljeni“, rekao je Vančina.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Tomislav Jadan iznio je podatke o utrošenih 101.105 doza za cijepljenje.

„Prvom dozom cijepile su se 53.393 osobe, a drugom dozom 47.712 osoba. Postotak završenog cijepljenja u odnosu na odraslo stanovništvo je 47,8 posto“, izjavio je Jadan.

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙