FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković se susreo s Dombrovskisom

Autor: Doris Kujek

ZAGREB, 13. rujna 2021. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i potpredsjednik Europske komisije zadužen za gospodarstvo Valdis Dombrovskis sastali su se na radnom ručku i razgovarali o uvođenju eura u Hrvatskoj, priopćio je u ponedjeljak Hrvatski sabor. 

Jandroković i Dombrovskis razgovarali su o procesu uvođenja eura u Hrvatskoj i Nacionalnom planu oporavka i otpornosti.

Raspravili su tijek provedbe Akcijskog plana za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu. Njime se omogućuje stvaranje jednostavnijeg poslovnog okruženja za privatni sektor, poboljšanje upravljanja poduzećima u državnom vlasništvu, jačanje okvira za sprečavanje pranja novca te osnaživanje nacionalnog stečajnog okvira, navodi se u priopćenju. 

Na sastanku je potvrđeno kako implementacija reformi teče u skladu s rokovima, a cilj je dovršiti reforme do planiranog uvođenja eura u RH u siječnju 2023. godine.

Jandroković je izvijestio potpredsjednika EK-a o ulozi i radu Hrvatskoga sabora te o povećanju potpore hrvatskih građana za uvođenje eura te mu zahvalio na dugogodišnjoj potpori u postizanju ovog nacionalnog strateškog cilja, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp/xdor ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙