FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 20 novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

ZABOK, 3. rujna 2021. (Hina) - Krapinsko-zagorska županija u protekla 24 sata zabilježila je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za cijepljenje je i dalje slab interes, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavilo se sedam osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 109. U samoizolaciji su 122 osobe.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se tri osobe.

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber kazao je da broj novooboljelih u sedam dana na 100 tisuća stanovnika i dalje raste. Danas je to 65, prije tjedan dana 40, a prije dva tjedna 30.

„U čitavom srpnju imali smo 23 novooboljele osobe, dok smo u kolovozu imali 151 osobu, a već u tri dana rujna imamo 47 novooboljelih“, rekao je Skuliber.

Dodao je kako je postotak pozitivnih u testiranima porastao s 11 na 13 posto.

Marina Stanković Gjuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo izjavila je kako je za cijepljenje i dalje slab interes, djelomično zbog godišnjih odbora, ali se nadaju da će interes porasti.

„U svibnju smo imali preko 25 tisuća cijepljenih, u lipnju 22 tisuće, u srpnju se to gotovo prepolovilo, kao i u kolovozu“, rekla je Stanković Gjuretek dodavši da cjepiva ima i kod liječnika obiteljske medicine i u Zavodu, kamo se na cijepljenje može doći svakodnevno.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je cijepljeno 37,6 posto ukupnog stanovništva, odnosno 44,8 posto odraslog. Utrošene su 95.183 doze cjepiva.

Župan Željko Kolar poručio je kako se nitko ne može žaliti da se želio cijepiti, a da mu to nije bilo omogućeno.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙