FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 111 novih slučajeva zaraze

Autor: Vedrana Larva

ZAGREB, 26. kolovoza 2021. (Hina) - U Zagrebu je u protekla 24 sata evidentirano 111 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Od jučer su u Zagrebu od covida-19 ozdravile 93 osobe te su u gradu trenutno evidentirana 662 aktivna slučaja. 

U protekla 24 sata u "Štamparu“ je obrađeno 447 uzoraka, od kojih su 92 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 207 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 93 osobe. 

Od 207 covid-pozitivnih osoba, 80 njih su kontakti zaraženih. Kod 30 oboljelih moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska i Karlovačka županija). Dvadeset oboljelih doputovalo je iz BIH, Slovenije i Srbije. Pet osoba zaraženo je na festivalu u Primišlju, a dvije su osobe zaražene na noćnim izlascima. Četrnaest zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese). 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirani su jedan novooboljeli korisnik i tri djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 764 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo ih se 500.

 

(Hina) xpp yvl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙