FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri zaraženo novih osam osoba, raste broj hospitaliziranih

Autor: Daniele Sponza

PULA, 24. kolovoza 2021. (Hina) - Novih osam osoba zaraženo je koronavirusom u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, a raste broj hospitaliziranih u pulskoj Općoj bolnici gdje se od zaraze trenutno liječi 21 osoba, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

U županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 296 uzoraka brisa.

Oporavilo se pet osoba, trenutno je u Istri 36 zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji je 469 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice liječi se 21 covid pozitivna osoba, pet više nego u ponedjeljak.

"Svi hospitalizirani pacijenti imaju poteškoće s disanjem, ali je njihovo kliničko stanje uglavnom dobro. Većina hospitaliziranih nije cijepljena, a među njima najmlađa hospitalizirana osoba ima 37 godina", rekla je ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

Pozvala je građane da budu odgovorni i poštuju sve mjere, jer je "primjetno da ljudi putuju, druže se i ne štite". Naglasila je da u pulskoj bolnici još uvijek ne razmišljaju o ponovnom aktiviranju respiracijskog centra.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac istaknuo je da je turizam jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija djelatnost u Istri, ali i u državi.

"Neovisno o velikom broju turista u Istri za sada je sve dobro funkcioniralo i nije bilo većih problema. Stoga još jednom pozivam građane da se cijepe te posebno apeliramo na ljude koji rade u službama da se cijepe, da ne ugrožavaju sebe, obitelj i okolinu", poručio je Kozlevac.

(Hina) xdspo ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙