FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: 30 novooboljelih od covida-19

Autor: Tamara Marinković

ZAGREB, 23. kolovoza 2021. (Hina) - Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu je 30 novoboljelih od covida-19 a u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obrađeno je 266 uzoraka, od kojih su 23 bila pozitivna.

Služba za epidemiologiju obradila je 43 oboljele osobe a mjera samoizolacije izrečena je za 59 osoba, navodi se u priopćenju.        

Trenutno su u gradu Zagrebu 572 aktivna slučaja.

Od 43 covid zaražene osobe trinaest su kontakti covid pozitivnih osoba a pet je osoba bilo izloženo covidu u drugim županijama tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Karlovačka županija).

Četrnaest oboljelih je za sada negativne epidemiološke anamneze. Sedam osoba doputovalo je iz BIH i Grčke, a za dvije osobe obrada je u tijeku. Jedna osoba zarazila se na vjenčanju, a jedna zaražena osoba nije kontaktirana zbog netočnih podataka.  

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe.


 

(Hina) xpp/xmt ymt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙