FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: Đurđa Beraković

ZAGREB, 26. srpnja 2021. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat:

LUPOGLAV - Dionica Istarskog ipsilona na dijelu od Cerovlja do Lupoglava odnosno dodatnih 13 kilometara punog profila Istarskog ipsilona do tunela Učka, otvorena je u ponedjeljak. "Ovaj projekt znači gospodarski, društveni, ekonomski i turistički krvotok Istre. Razvoj u svakom pogledu. Istra je u pogledu turizma gotovo 90 posto autodestinacija i integracije Istarske županije u cijelu mrežu autocesta u državi, a time i europske koridore, znači zaključenje projekta koji se gradio desetljećima i koji je kroz javno-privatno partnerstvo s Bina-Istrom dobio kvalitetnu dimenziju", rekao je premijer Andrej Plenković koji je nazočio otvaranju.

VUKOVAR - Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac primio je u ponedjeljak mlade i gradonačelnika njemačkog grada Vacha Martina Müllera, koji su desetak dana boravili u Vukovaru u sklopu međunarodne suradnje još od 2014. Udruga Caritas iz grada Geisa prvi je put bila u Vukovaru kako bi pružila pomoć nakon Domovinskog rata. Solidarnost je urodila partnerstvom i prijateljstvom pa se tako od 2014. zajedno s Franjevačkim samostanom i samostanima i crkvama s područja gradova Geisa i Vache provodi projekt čiji je cilj da mladi iz Hrvatske i Njemačke upoznaju druge kulture i zemlje, sruše predrasude te stvaraju nova poznanstva.

ZAGREB/SLAVONSKI BROD - Osumnjičeni 52-godišnji vozač kosovskog autobusa, u čijem je prevrtanju poginulo 10 osoba, u trenutku nesreće bio je umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, izvijestili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu u ponedjeljak. 

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙