FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 20. srpnja 2021. (Hina) - U Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite, uz napomenu da je u protekla 24 sata testirano 225 osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je sedam pacijenata s težom kliničkom slikom.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj rekao je kako je u posljednjih sedam dana u Varaždinskoj županiji  evidentirano 15 novooboljelih, što je pokazatelj da virus nije nestao i da je još u populaciji.

„Nalazimo se u vremenu kada se putuje na godišnje odmore pa je tim više potrebno obratiti pažnju na poštivanje epidemioloških mjera. Pozivam žitelje naše županije da sva druženja, za koja je to moguće, održavaju na otvorenom prostoru uz držanje distance i pridržavanje drugih epidemioloških mjera”, poručio je Bosilj.

Apelirao je na građane koji osjete bilo kakve simptome te kod kojih postoji i najmanja sumnja na covid-19 da odmah prekinu kontakte i da se što prije jave svojim liječnicima zbog testiranja te tako suzbiju mogućnost širenja bolesti.

Sve one koji se dosad nisu cijepili, Bosilj je pozvao da to učine što je prije moguće kako bi u jesen ušli s dovoljnom zaštitom.

„Poznato je da se antitijela ne stvaraju drugi dan od cijepljenja, nego je za njihovo stvaranje potrebno određeno vrijeme. Svi oni koji se nisu zaštitili, a žele do jeseni biti zaštićeni, trebaju sada započeti s procesom cijepljenja”, poručio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

 

(Hina) xskal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙