FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu zaraženo novih 18 osoba

Autor: Antonio Rašpolić

ZAGREB, 17. srpnja 2021. (Hina) - U Zagrebu je zabilježeno 18 novih osoba oboljelih od koronavirusa u protekla 24 sata, a aktivno je 78 slučajeva zaraze, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih je 68.841, što je osam osoba više nego u petak.

Služba za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda u protekla 24 sata obradila je 273 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno na covid-19.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 20 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 17 osoba.

Među novopozitivnim osobama, sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze, šest je kontakt pozitivnih osoba, a kod četiri oboljele osobe moguća je izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu, Šibeniku i na Lošinju. Tri su osobe doputovale iz Srbije, Španjolske i iz Meksika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika ni djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu na Velesajamu je cijepljeno 1688 osoba, a na lokalnim punktovima 939 osoba. Na javni poziv cjepivom Janssen odazvalo se 449 osoba.

(Hina) pp/xar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙