FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Primorsko-goranskoj županiji jedan novozaraženi, nove mjere na snazi

Autor: Helena Šupraha

RIJEKA, 12. srpnja 2021. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđen je koronavirus kod jedne mlađe osobe, a od danas su na snazi strože mjere za javna događanja i okupljanja, izvijestio je u ponedjeljak ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Testirano je 127 osoba, a udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 0,8 posto. Ozdravilo je 10 osoba pa je u županiji sada aktivno 111 slučajeva.

U riječkoj bolnici liječi se sedmero oboljelih, a uz pomoć respiratora skrbi se o dvoje bolesnika. Udjel hospitaliziranih osoba u broju aktivnih slučajeva je 6,3 posto.

Mićović je ustvrdio da je Primorsko-goranska županija sigurno i poželjno odredište te se želi osigurati da takva ostane kako turistička sezona ne bi bila ugrožena.

Prvom dozom cijepljeno je gotovo 52 posto odraslog stanovništva u županiji. Mićović je najavio kampanju poticanja stanovnika županije na cijepljenje, jer se do kraja kolovoza želi postići procijepljenost od 60 do 65 posto.

Komentirajući informaciju da će jedan riječki klub od večeras provoditi antigenske testove  i primati goste sa covid putovnicama, Mićović je kazao da su takvi organizatori odgovorni.

"Dobro je da se ljudi druže, a istovremeno su odgovorni, to nije nemoguće ostvariti", kaže Mićović.

Nove epidemiološke mjere u Primorsko-goranskoj županiji vrijedit će do 31. srpnja, a njima su zabranjena sva javna događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 20 osoba, osim ako sudjeluju samo osobe s digitalnom covid potvrdom.

Okupljanja vezana uz profesionalne umjetničke izvedbe i programe dozvoljena su ako su na njima prisutne samo osobe s covid potvrdom.

(Hina) xhsup ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙