FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu šest novih slučajeva covida-19

Autor: Vedrana Larva

ZAGREB, 8. srpnja 2021. (Hina) - U Zagrebu je posljednja 24 sata zabilježeno šest novih slučajeva covida-19 tako da su u gradu trenutno 72 aktivna slučaja, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U "Štamparu" je od jučer obrađeno 307 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 11 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 11 osoba. Od 11 obrađenih pozitivnih osoba tri su za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakti pozitivnih osoba, a kod tri je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru u Zadarskoj županiji (Zadar, Pašman). Za dvije je osobe obrada u tijeku. 

 Broj potencijalno ozdravljenih je 68.757, što je šest osoba više nego jučer.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 7078 osoba, od kojih su prvom dozom po javnom pozivu cijepljene 872 osobe.

Iz "Štampara" podsjećaju da je sutra cijepljenje po javnom pozivu, bez prethodne najave, organizirano u razdoblju od 8 do 12 sati i od 14,30 do 19 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Zapad i Zagreb - Istok: u Domu sportova (Trg Krešimira Čosića 11), Sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih Pavlina 1) i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec  (Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete).

U subotu, 10. srpnja, cijepljenje po javnom pozivu organizirano je u razdoblju od 8 do 12 sati na lokaciji Zagrebačkog velesajma.

 

(Hina) xpp/xvl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙