FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 14 novooboljelih od covida-19

Autor: Irena Petričević

ZAGREB, 6. srpnja 2021. (Hina) - Od covida-19 u Zagrebu je u protekla 24 sata oboljelo 14 novih osoba, trenutačno su aktivna 62 slučaja, a broj potencijalno oporavljenih je 68.742, što je za dvije osobe više nego u ponedjeljak, podatci su za utorak Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" obrađena su 393 uzorka, od kojih su tri bila pozitivna, priopćili su iz toga zavoda.

Djelatnici Službe za epidemiologiju NZJZ-a uspješno su kontaktirali četiri novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za osam osoba. Od četiri obrađene pozitivne osobe, jedna je za sada negativne epidemiološke anamneze, a jedna je kontakt covid pozitivne osobe. Kod jedne je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru u Šibensko-kninskoj županiji, kao kontakta covid pozitivne osobe, a za jednu osobu obrada je u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika, a u Karanteni Grada Zagreba su tri osobe.

Tijekom ponedjeljka na punktovima za masovno cijepljenje cijepljeno je 6 057 osoba.

(Hina) pp/xipet ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙