FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

KRAPINA, 25. lipnja 2021. (Hina) - Na području Krapinsko-zagorske županije u petak nema potvrđenih pozitivnih na koronavirus, rečeno je na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite, za čijeg je novog načelnika imenovan Stjepan Skuliber.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izvijestio je da je za načelnika stožera imenovao Stjepana Skulibera, predsjednika županijske Vatrogasne zajednice, a za njegovu zamjenicu Petru Vrančić Leš, pročelnicu županijskog Upravnog odijela za opće i zajedničke poslove. Napomenuo je da se stožer trenutno bavi najviše koronom, ali da u to nije jedina zadaća.

„Prilikom bilo kakve veće elementarne nesreće stožer je taj koji radi planove, koordinira. Zbog toga tu i jesu ljudi iz operativnih snaga i ravnatelji ustanova“, rekao je Kolar.

Novi je načelnik iznio aktualne podatke. Nema novih slučajeva zaraze, oporavile su se dvije osobe, aktivnih je 16 slučajeva, a u samoizolaciji 29 osoba.

 U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se dva pacijenta pozitivna na SARS CoV-2 i nisu na respiratoru. Umrlih nije bilo u posljednjih tjedan dana.

„U proteklih sedam dana broj novooboljelih na 100 tisuća stanovnika iznosi pet, a prije sedam dana bio je 13. Imamo pad od 62 posto. Broj hospitaliziranih pao je za 66 posto“, rekao je Skuliber.

Bojana Mahmutović iz krapinsko-zagorskog Zavoda za javno zdravstvo rekla je da su u zadnjih sedam dana prema liječnicima obiteljske medicine i zdravstvenim ustanovama distribuirali 2885 doza cjepiva, 399 kao prvu i 2486 kao drugu dozu.

„Na javni poziv Zavoda u zadnjih tjedan dana za cijepljenje se javila 261 osoba i 100 osoba je primilo prvu dozu, a 151 osoba drugu dozu“, rekla je Mahmutović i dodala da cjepiva ima dovoljno, a lista čekanja nema.

„Najavljuju nam da ćemo već u srpnju primiti manji broj cjepiva, a na jesen značajno manje količine cjepiva. Sada je pravi čas za cijepiti se i u jesen ući zaštićeni“, pozvala je Mahmutović.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙