FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 42 novooboljele osobe od covida-19

Autor: Marina Bujan

ZAGREB, 8. lipnja 2021. (Hina) - U Zagrebu su u posljednja 24 sata zabilježene 42 novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

 

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba je 68.199, što su 52 osobe više nego jučer. Trenutno je u Zagrebu 267 aktivnih slučajeva.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod jednog učenika osnovne te jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 22 učenika osnovne i 18 učenika srednje škole.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih djelatnika niti korisnika.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje procijepljene su 2402 osobe.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 511 uzoraka, od kojih je 15 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali osam novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 198 osoba.  

Od osam obrađenih pozitivnih osoba, jedna je za sada negativne epidemiološke anamneze, šest osoba su kontakti s covid pozitivnim osobama, a obrada za jednu osobu je u tijeku, navodi u priopćenju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

(Hina) pp/xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙