FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 69 novooboljelih osoba

Autor: Antonio Rašpolić

ZAGREB, 1. lipnja 2021. (Hina) - U Zagrebu je prema podacima HZJZ-a 69 novooboljelih osoba od Covid-19, a oporavilo se 75 osoba, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

U gradu je trenutno 487 aktivnih slučajeva zaraze.

U priopćenju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" navodi se da je u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obavljeno 606 testiranja na SARS-CoV-2 te da su 23 nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 32 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 77 osoba.  

Od 32 obrađene pozitivne osobe, sedam ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, 23 osobe su kontakti osoba pozitivnih na covid, a obrada za jednu osobu je u tijeku te je kod jedne osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih.

Tijekom protekloga dana, zbog pozitivnoga nalaza testa na SARS CoV-2 kod dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 46 učenika.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se nijedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u gradu Zagrebu cijepljene su 1353 osobe.

(Hina) pp/xar ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙