FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 95 novozaraženih osoba, 140 se oporavilo

Autor: Tomislav Delač

ZAGREB, 27. svibnja 2021. (Hina) - Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 95 osoba u Zagrebu, a 140 ih se oporavilo u posljednja 24 sata, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 67.155 , što je 140 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda "Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 671 testiranje na koronavirus i 64 nalaza su bila pozitivna. 

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 139 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 113 osoba.   

Od 139 obrađenih pozitivnih osoba, 52 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 68 osoba kontakti su s korona pozitivnim osobama.

Obrada za 12 osoba još je u tijeku, a kod dvije osobe moguća je izloženost obrazovnim ustanovama. Kod tri osobe moguća je izloženost u zdravstvenim ustanovama, kod jedne na radnom mjestu. 

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba, a u ustanovama socijalne skrbi zaražen je jedan zdravstveni djelatnik. 

Tijekom četvrtka, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod deset učenika osnovnih i tri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 90 učenika osnovnih i 61 učenika srednjih škola.   

Nijedna osoba nije u Karanteni Grada Zagreba.

Na cijepnim punktovima cijepljeno je 3385 osoba. T

Trenutno je u Zagrebu 794 aktivnih slučajeva zaraze.

(Hina) xtdel ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙