FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: Đurđa Beraković

ZAGREB, 26. svibnja 2021. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati: 

ZAGREB - Od petka, 28. svibnja, u Hrvatskoj na snagu stupaju ublažene mjere protiv koronavirusa, dozvoljava se okupljanje više od 100 ljudi i ukida zabrana privatnih okupljanja, a javna okupljanja će moći trajati do 23 sata, najavio je u srijedu Nacionalni stožer Civilne zaštite. Mjere će vrijediti do polovice lipnja. Dopušta se rad restorana i usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, dok kafići i objekti koji poslužuju samo pića i dalje mogu raditi samo na otvorenom.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 538 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je 21 osoba, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite RH. To je nešto veći broj novozaraženih nego jučer kada ih je bilo 323, a isti je broj umrlih, 21. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 3 112. Među njima su 1 034 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 102 pacijenta.

ZAGREB - Kandidat platforme Možemo za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević izjavio je u srijedu kako nije točno da će programi za branitelje u Zagrebu stati kada Možemo dođe na vlast, nego da će spajati gradske urede radi bolje koordinacije u provođenju programa. Ne vidim ni jedan grad u svijetu koji ima 27 gradskih ministarstava, dodao je.

ZAGREB - Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović poručio je u srijedu u Saboru da Hrvatski suverenisti neće podržati Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, ali ni bilo kojeg drugog kandidata kojeg odabere predsjednik RH Zoran Milanović. Silvano Hrelja (HSU) je, govoreći o Strategiji za borbu protiv siromaštva od 2021. do 2025.  apelirao da se zaštite građane od siromaštva, osobito umirovljenike s najnižim mirovinama i omogući im se život dostojan čovjeka. Poručio je kako je teško slušati priče o podjelama bonusa i nagrada članovima uprava nekih uspješnih tvrtki stečenih na niskim plaćama zaposlenika.

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za upis 14 tisuća studenata u prvu godinu studija u akademskoj god. 2021./2022. i pozvalo budeće studente da se prijave za srpanjski razredbeni rok do uključivo 21. srpnja 2021. osim za studijske programe za koje se provode dodatne provjere.

ZAGREB - Iz Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga u srijedu su poručili kako su "zaprepašteni" odlukom HZZO-a, koja treba stupiti na snagu 5. lipnja, da se osobama sa šećernom bolešću tipa 2 smanjuje broj trakica za mjerenje šećera te zatražili da se ta odluka preispita

PULA - Načelnik Stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je u srijedu kako se nada da će Istra uskoro biti uvrštena na popis regija u zelenoj zoni, osvrćući se na informaciju iz njemačkog Instituta Robert Koch koji je Hrvatsku uklonio s popisa visoko rizičnih zemalja.

ZAGREB - Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "Zamisli" obilježit će u srijedu Europski tjedan mladih pripremom zdravog obroka kojim će se pokazati da se i slijepe osobe odlično snalaze u kuhinji.

ZAGREB - U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona će u srijedu od 12 do 18 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙