FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novopozitivnih i šest umrlih

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 17. svibnja 2021. (Hina) - U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata obrađeno je 111 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus, a umrlo je šest osoba s područja Osječko-baranjske županije, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Kako navode, pet novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, dvije na području Belog Manastira, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Čepina, Čeminca i Podgorača.

„Na bolničkom liječenju je 111 osoba. Njih 82 liječi se u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 18 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenata. Preminulo je šest osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 55 do 89 godina. Na području županije u samoizolaciji je 823 osobe“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su sedam provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja, i to na Graničnom prijelazu Erdut za dvoje stranih državljanina koji su prekršili rok za tranzit od 12 sati, zbog čega su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja mjera.

Tijekom vikenda inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 169 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim i drugim objektima i nisu utvrdili nepravilnosti.

(Hina) xnikj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙