FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu drugi krug izbora za župana i gradonačelnika

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 16. svibnja 2021. (Hina) - Izbori za župana Karlovačke županije i gradonačelnika Karlovca ulaze u drugi krug, te će se sučeliti Martina Furdek Hajdin (HDZ) sa Stjepanom Mikulandrićem (SDP) i Damir Mandić s nezavisnim Davorom Petračićem, kao i prije četiri godine.

Nakon što su obrađena sva biračka mjesta, kandidat HDZ-a Damir Mandić osvojio je 47.79 posto glasova, a nezavisni Davor Petračić s podrškom koalicije SDP-HSS- Reformisti 33.35 posto.

Mandić je zadovoljan i rezultatima za sastav Gradskog vijeća, oko 23 sata je rekao da su “više nego dobri i čini se da ćemo moći sami formirati vlast”. No, na kraju proizlazi da će imati devet od 21 mjesta.

Mandić je drugi krug za gradonačelnika Karlovca i očekivao s obzirom da je bilo pet kandidata, a izrazio je zadovoljstvo s rezultatima jer potvrđuju da su protekle četiri godine bile uspješne.

Dodao je Mandić da će u drugi krug ući “otvorena srca prema građanima i prema svom političkom suparniku”.

Petračić pak kaže da se u drugom krugu otvara sasvim druga situacija i da vjeruje u pobjedu, kako bi se grad riješio nepotizma, poboljšalo stanje gospodarstva i poboljšao standard građana.

Kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin osvojila je 49,20 posto glasova sa čime je zadovoljna i ne boji se drugog kruga.

Čestitala je svim kandidatima i protukandidatima na vrlo korektnoj kampanji koja je vođena na regionalnom i lokalnim razinama.

U borbu s Furdek Hajdin ulazi Mikulandrić s osvojenih 28,71 posto glasova. U kratkoj izjavi za Hinu poručio je kako je spreman za drugi krug, gdje će se boriti za povjerenje birača, a hoće li pobijediti ovisit će o njima.

(Hina) xvhor ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙