FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučemilović: Gradnja novoga KBC-a u Osijeku je predizborna laž

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 13. svibnja 2021. (Hina) - Saborska zastupnica Domovinskog pokreta i kandidatkinja za osječko-baranjsku županicu Vesna  Vučemilović rekla je u četvrtak na konferenciji za novinare u Osijeku da je gradnja novoga Kliničkog bolničkog centra u Osijeku predizborna laž.

 

 

Podsjetila je kako je prije dva dana u Osijeku bio ministar zdravstva Vili Beroš i potpisao ugovor o izradi studije  izvedivosti  za izgradnju novog KBC-a. U zdravstvu novac curi na sve strane, a to se potvrdilo potpisivanjem ugovora o novom KBC-u u Osijeku, rekla je Vučemilović i ustvrdila da od toga, bar u iduće četiri godine, nema ništa.

"Možda se zakopa prva lopata pred sljedeće lokalne izbore jer u ugovoru koji je potpisan imaju najmanje dvije sporne stvari, a rješenje Državne komisije za kontrolu javne nabave (DKOM) kaže da je tu bilo i više nepravilnosti“, rekla je Vučemilović.

Dodala je kako je najavljena studija izvedivosti tog projekta, proces će trajati godinu dana, a studija će stajati više od sedam milijuna kuna, nakon čega se ide u izradu projektne dokumentacije koja će stajati 35 milijuna kuna.

„Trećeg studenoga 2020. godine DKOM je donio rješenje da KBC treba isplatiti tri puta po 45 tisuća kuna jer je bilo nepravilnosti u postupku provođenja javne nabave. Upozorila sam župana Ivana Anušića na nepravilnosti u javnoj nabavi u županiji, na što je odgovorio da ne zna o čemu govorim i time obmanjuje javnost“, rekla je Vučemilović.

Objasnila je kako je postupak kojim je američka tvrtka dobila taj posao poništen, pa su se ostala tri ponuđača žalila DKOM-u, te im je isplaćena naknada od 45 tisuća kuna. S tom istom tvrtkom je ugovor ponovno sklopljen bez obzira na poništenje prvoga, dodala je.

„Tvrtka ZVG iz Antunovca je također bila preferirani dobavljač KBC-u Osijek te je poništena javna nabava, ali unatoč rješenju DKOM-a, ZVG i dalje opskrbljuje KBC s dezinficijensima i higijenskim potrepštinama“, rekla je Vučemilović.

Obećala je, kao kandidatkinja za županicu, da će proračun županije učiniti transparentnim jer porezni obveznici imaju pravo znati kako se troši svaka lipa njihova novca.

 

(Hina) xnikj yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙