FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Koka d.d. -  Obavijest o sazivanju Redovite Glavne skupštine 

Autor: Zoran Popijač

Varaždin (HinaOTS) - Koka Peradarsko prehrambena industrija d.d. iz Varaždina, Biškupečka ulica 58, MB 03026264; OIB 21031321242 ovim putem obavještava javnost:

Na temelju članka 277. Zakona o trgovačkim društvima i članka 43. Statuta KOKA peradarskoprehrambene industrije d.d. Varaždin, Biškupečka ulica 58., Uprava i Nadzorni odbor Društva, donijeli su odluku o sazivanju Redovite glavne skupštine te s tim u vezi objavljuju poziv na

REDOVITU GLAVNU SKUPŠTINU

KOKA peradarsko-prehrambene industrije d.d. Varaždin, koja će se održati 25.06.2021.g. u 11,00 sati u Varaždinu, Međimurska 6.

 

I. Dnevni red:

1. Otvaranje Glavne Skupštine i utvrđivanje popisa prisutnih i zastupanih dioničara i njihovih zastupnika

2. Usvajanje Dopune Izvješća Uprave za 2019.g. i Dopune Izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2019.godinu

3. Usvajanje Godišnjeg Izvješća Uprave o stanju Društva za 2020. godinu

4. Usvajanje Izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru poslovanja u 2020. godini

5. Usvajanje Izvješća revizora Društva o izvršenoj reviziji godišnjih financijskih izvještaja za 2020. godinu

6. Prihvaćanje godišnjih financijskih izvještaja Društva za 2020. godinu

7. Donošenje Odluke o upotrebi dobiti

8. Davanje odobrenja za rad (razrješnice) Upravi Društva za 2020. godinu

9. Davanje odobrenja za rad (razrješnice) Nadzornom odboru Društva za 2020. godinu

10. Izbor revizora Društva za 2021. godinu

11. Usvajanje Politike primitaka članova Uprave utvrđene od strane Nadzornog odbora

12. Donošenje odluke o primicima Nadzornog odbora

13. Usvajanje Izvješća o primicima Uprave i Nadzornog odbora za 2020. godinu sa pripadajućim Izvješćem revizora

 

II. PRIJEDLOZI ODLUKA:

Ad.2. Prihvaća se Dopuna Izvješća Uprave za 2019.g. i Dopuna Izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2019.godinu

Ad.3. Prihvaća se Godišnje Izvješće Uprave o stanju Društva za 2020. godinu

Ad.4. Prihvaća se izvješće Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru poslovanja u 2020. godini.

Ad.5. Prihvaća se izvješće revizora Društva o izvršenoj reviziji godišnjih financijskih izvještaja za 2020. godinu

Ad.6. Prihvaćaju se godišnji financijski izvještaji Društva za 2020. godinu.

Ad.7. Prihvaća se prijedlog da se dobit ostvarena u 2020. godini u iznosu 11.126.449,36 kn (slovima:jedanaestmilijunastodvadesetšesttisućačetristočetrdesetdevetkuna i tridesetšest lipa ) rasporedi u zadržanu dobit.

Ad.8. Daje se razrješnica (odobrava rad) Upravi Društva za 2020. godinu.

Ad.9. Daje se razrješnica (odobrava rad) Nadzornom odboru Društva za 2020. godinu.

Ad.10. Za revizora Društva u 2021. godini određuje se HLB Revidicon d.o.o., Varaždin, Ankice Opolski 2.

Ad. 11. I. Donosi se odluka kojom se odobrava Politika primitaka članova Uprave utvrđena od strane Nadzornog odbora.

II. Politika primitaka članova Uprave stupa na snagu danom odobrenja Glavne skupštine, a primjenjuje se na razdoblje od četiri godine

Ad.12. Donosi se odluka o primicima Nadzornog odbora koja glasi: Temeljem članka 269. Zakona o trgovačkim društvima donosi se odluka kojom se potvrđuju i nadalje primjenjuju odredbe Statuta Društva kojima su uređeni primici članova Nadzornog odbora koje glase, kako slijedi: “Članovima Nadzornog odbora pripada mjesečna naknada za rad u kunskoj protuvrijednosti 150 EUR-a mjesečno, prema srednjem tečaju HNB na dan plaćanja uz mogućnost isplate dodatnog, varijabilnog dijela kojeg određuje Skupština Društva. Društvo nadoknađuje porez koji tereti isplatu nagrade za rad ili troškove koje članovi Nadzornog odbora ostvare za svoj rad u Nadzornom odboru Društva.”

Ad.13. Prihvaća se Izvješće o primicima Uprave i Nadzornog odbora za 2020. godinu sa pripadajućim Izvješćem revizora.

III. Pravo sudjelovanja u radu Glavne skupštine i korištenja pravom glasa imaju dioničari koji

ispunjavaju slijedeće uvjete:

 

a) da su upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. Zagreb, odnosno na čije ime glasi skrbnički račun otvoren kod nadležne institucije kao skrbnika za redovne dionice, najmanje 6 dana prije održavanja Glavne skupštine

 

b) koji podnesu prijavu za sudjelovanje na Glavnoj Skupštini najkasnije 6 dana prije dana održavanja Glavne Skupštine, odnosno najkasnije 18.06.2021.godine.

 

Dan prijave i dan održavanja Glavne skupštine se ne uračunavaju.

Prijava (obrazac dostupan na web-stranici Društva) se podnosi u pisanom obliku Upravi Društva na adresu sjedišta Društva. U prijavi dioničar navodi pored osobnih podataka i namjeru za koju točku dnevnog reda želi sudjelovati u raspravi.

 

Na Glavnoj skupštini može se glasovati i putem punomoćnika. Punomoć mora biti u pisanom obliku (obrazac dostupan na web-stranici Društva) sa izvršenom ovjerom potpisa dioničara i mora sadržavati izričito ovlaštenje za glasanje na Glavnoj skupštini. Punomoć se predaje Društvu zajedno sa prijavom za sudjelovanje na Glavnoj skupštini, osim ako je već ranije predana Društvu.

 

Dioničari pravne osobe uz prijavu i/ili punomoć podnose i izvornik ili javnobilježnički ovjerenu

presliku izvoda iz odgovarajućeg registra.

 

Godišnje financijske izvještaje, izvješće o stanju Društva, izvješće Nadzornog odbora, prijedlog odluke o upotrebi dobiti, Dopunu Izvješća Uprave za 2019.g., Dopunu Izvješća Nadzornog odbora za 2019.g., Politiku primitka, Izvješće o primicima Uprave i Nadzornog odbora i Izvješće revizora te ostale pisane materijale koji se odnose na pojedine točke dnevnog reda, kao i obrasce prijave i punomoći za sudjelovanje na Glavnoj skupštini, dioničari i njihovi opunomoćenici mogu dobiti na uvid svakoga radnog dana od objave sazivanja Glavne skupštine radnim danom od 12 do 14 sati u Pravnoj službi Društva. Svakom dioničaru će se na njegov zahtjev uručiti preslika navedenih isprava.

 

Dioničari koji zajedno imaju udjele u visini od dvadesetog dijela temeljnog kapitala Društva imaju pravo zahtijevati da se neki predmet stavi na dnevni red Glavne skupštine, uz obrazloženje i prijedlog odluke. Takav zahtjev Društvo mora primiti najmanje 30 dana prije održavanja Glavne skupštine pri čemu se u taj rok ne uračunava dan prispijeća zahtjeva Društvu.

 

Protuprijedlozi dioničara prijedlozima Uprave i Nadzornog odbora s imenom i prezimenom dioničara s obrazloženjem, odnosno prijedlozi dioničara o izboru članova Nadzornog odbora ili revizora Društva trebaju biti primljeni u Društvu najmanje 14 dana prije održavanja Glavne skupštine, pri čemu se u taj rok ne uračunava dan prispijeća protuprijedloga Društvu. Ako se dioničar ne koristi spomenutim pravom, to nema za posljedicu gubitak prava na stavljanje protuprijedloga na Glavnoj skupštini.

 

Na Glavnoj skupštini Uprava mora svakom dioničaru na njegov zahtjev dati obavještenja o poslovima Društva ako je to potrebno za prosudbu pitanja koja su na dnevnom redu Glavne skupštine, pri čemu se obavijest može uskratiti iz razloga određenih Zakonom o trgovačkim društvima.

 

Na internetskoj stranici Društva ( www.cekin.org ) od dana sazivanja Glavne skupštine biti će dostupan sadržaj poziva za Glavnu skupštinu, dokumentacija koju treba podastrijeti Glavnoj skupštini, ukupan broj dionica i prava glasa u vrijeme sazivanja Glavne skupštine, te obrasci prijave i punomoći za sudjelovanje na Glavnoj skupštini.

 

KOKA d.d.

Predsjednik Uprave:

Stjepan Sabljak, dipl.ing.

Član Uprave:

Nenad Klepač, dipl.oec.

 

Napomena o izvoru:

Koka PPI d.d.

Biškupečka ulica 58, 42000 Varaždin

Tel.: 042 399-361

Fax: 042 399-319

e-mail: branko.benkus@vindija.hr

web:  www.cekin.org  

 

(Hina) OTS

An unhandled error has occurred. Reload 🗙