FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na listi HDZ-a za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu više od 20 posto žena

Autor: Pejo Gašparević

SPLIT,  4. svibnja 2021. (Hina) - Na lokalnim izborima HDZ će imati 10 kandidatkinja za splitsko Gradsko vijeće, a za splitsko-dalmatinsku Županijsku skupštinu devet kandidatkinja te jednu kandidatkinju iz HSP-a, koalicijskog partnera HDZ-a, rečeno je u utorak na predstavljanju HDZ-ovih kandidatkinja u županiji.

"Žene iz HDZ-a na listama za splitsko Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu čine nešto više od 20 posto svih kandidata na lokalnim izborima", rekla je predsjednica HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinski" u Splitsko-dalmatinskoj županiji Danica Baričević.

Istaknula je kako su HDZ-ove kandidatkinje na izbornim listama za splitsko Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu ovaj put bolje rangirane nego prije te se vjeruje da će u tim tijelima žene biti više zastupljene.

Baričević je objasnila kako se prilikom kandidiranja žena iz HDZ-a za splitsko-dalmatinsku Županijsku skupštinu vodilo računa da ravnomjerno budu zastupljeni svi dijelovi te županije  - njezini otoci i priobalje te Dalmatinska zagora.

"Želimo osnažiti žene da se priključe i bave političkim i društvenim angažmanom", poručila je Baričević.

Kandidatkinja HDZ-a za zamjenicu splitskoga gradonačelnika Jelena Burazin je istaknula da će, bude li izabrana na tu dužnost, provoditi programe koji zastupaju interese i prava žena.

 

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙