FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 18 novozaraženih

Autor: Tatjana Kolak

DUBROVNIK, 2. svibnja 2021. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih su četiri utvrđena brzim antigenskim testom, a oporavile su se 54 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je osam osoba iz Vele Luke, pet iz Dubrovnika, dvije iz Stona, po jedna iz Blata i Orebića te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo šest muških osoba i 12 osoba ženskog spola, a 14 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavile su se 54 osobe, od kojih 22 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, sedam iz Opuzena, pet iz Stona, po dvije iz Ploča i Slivnog, po jedna iz Konavala, s Mljeta, iz Pojezerja, Zažablja i Župe dubrovačke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U samoizolaciji je 696 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 678 kršenja mjere samoizolacije.

U posljednja 24 sata obrađena su 282 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 65 533.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 50 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i na invazivnoj su ventilaciji.

U samoizolaciji je 696 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Hina) xbmar ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙