FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puh Belci (IDS) najavila pojačane procese digitalizacije javne uprave

Autor: Daniele Sponza

PULA, 29. travnja 2021. (Hina) - IDS-ova kandidatkinja za pulsku gradonačelnicu Elena Puh Belci u četvrtak je ustvrdila da Pula već sada ima jednu od najtransparentnijih gradskih uprava u državi i jedan je od gradova koji su otišli najdalje u digitalizaciji javne uprave, najavivši da će se za njena mandata ti procesi pojačati.

Predstavljajući na pulskom Forumu točku svoga programa "Grad u službi građana" Puh Belci je istaknula da se radi o izuzetno važnom poglavlju koje govori kako će gradska uprava raditi , "jer je tu zbog građana, njihov servis i zato mora biti brza, dostupna i transparentna".

"Prva točka mog programa odnosi se upravo na podizanje učinkovitosti i transparentnosti gradske uprave, poduzeća i ustanova", kazala je i najavila daljnji nastavak procesa digitalizacije na način da će sve javne usluge biti digitalne i dostupne on-line.

Najavila je i da će proširiti objedinjavanje postupaka javne nabave za gradsku upravu, poduzeća i ustanove, a s ciljem efikasnijeg, ekonomičnijeg i transparentnijeg poslovanja u najkraćem roku objedinit će se postupci javne nabave kroz posebnu organizacijsku jedinicu. 

Puh Belci ističe i učinkovitije upravljanje imovinom te jačanje koncepta javnih tribina i informiranja građana po mjesnim odborima.

"Javne tribine predstavljaju jedan od najefikasnijih načina na koji pulska gradska uprava komunicira s građanima i sluša njihove prijedloge. Uključit ćemo širu javnost u procese donošenja odluka o raspodjeli javnog novca za financiranje prioritetnih projekata te potaknuti građane da se još više uključe u rad mjesne samouprave", rekla JE.

Puh Belci je najavila i uvođenje e-glasanja za izbor godišnjih komunalnih akcija za svaki mjesni odbor, kao i nastavak uspješnog korištenja bespovratnih sredstava iz EU fondova za nove kapitalne projekte koji su u funkciji podrške poduzetnicima i obrtnicima.

(Hina) xdspo ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙