FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekološki projekt za nadoknadu emisija ugljičnog dioksida sadnjom stabala

Autor: Ivo Lučić

ZAGREB, 21. travnja 2021. (Hina) - Ekološki projekt osmišljen za nadoknadu emisija ugljičnog dioksida sadnjom stabala predstavljen je u srijedu, povodom Dana planeta Zemlje, u zagrebačkom Botaničkom vrtu.

Projekt CO2MPENSATING BY PLANTING organiziraju Savez izviđača Hrvatske, tvrtka HEARTH i Hrvatske šume, a kako navode u priopćenju, riječ je o prvom takvom programu u Hrvatskoj.

Namijenjen je tvrtkama i drugim organizacijama koje sadnjom stabala žele nadoknaditi proizvedene emisije CO2 i neutralizirati  vlastiti ugljični otisak te postati pozitivan primjer brige za okoliš i zajednicu.

"Organizacijom edukativnih radionica u školama, praktičnim edukacijama u prirodi, javnim informativnim kampanjama te edukacijom tvrtki i njihovih zaposlenika, želimo potaknuti građane, tvrtke i zajednicu na odgovornije ponašanje“, kazao je voditelj projekta i Poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske Dan Špicer.

Tvrtke trebaju izraditi vlastiti izračun ugljičnog otiska te se obvezati na aktivnosti smanjenja emisija. Dio emisija koje se neće moći smanjiti na druge načine, moći će se nadoknaditi kroz projekt sadnjom stabala.

Akcije sadnje i edukacije održavat će se svako proljeće i jesen, a očekuje se da će program prihvatiti brojne domaće i strane kompanija kao i veliki broj građana.

(Hina) pp/xiluc ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙