FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka- Štimac i Rinčić : Nužnost promjena odnosa prema poduzetništvu

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 21. travnja 2021. (Hina) - Kandidati nezavisnih lista Da štima grad za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac i Da štima županija za županicu Primorsko-goranske županije Iva Rinčić u srijedu su istaknuli da je hitno nužno promijeniti odnos javne uprave tog područja prema poduzetništvu.

Davor Štimac je na konferenciji za novinare na Korzu u Rijeci rekao da su na ovim listama uspješni poduzetnici i osobe koje vode neke od najvažnijih tvrtki u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, što je jamstvo vjerodostojnosti onoga što poručuju. Ne slažemo se s dosadašnjim gradonačelnikom Rijeke Obersnelom koji smatra da nije u nadležosti Grada Rijeke zapošljavanje. Mi mislimo da Grad Rijeka može činiti mnogo više i činit ćemo, rekao je Štimac.
 Poticat ćemo poduzetništvo i time povećavati zaposlenost poreznim rasterećenjima, ubrzat ćemo djelovanje gradske administracije i težiti otvaranju poslovnih zona umjesto trgovačkih, rekao je.
 Davor Štimac je istaknuo da je nužno promijeniti klimu prema poduzetništvu u Rijeci i poticati inovativne industrije.
 Iva Rinčić je naglasila da Rijeka i županija ubrzano gube stanovništvo prošla dva desetljeća, da se povećava nezaposlenost te ocijenila da je stanje alarmantno. Kandidat za njenog zamjenika Boris Popović naveo je da je njihov plan pomoći pri otvaranju novih 8000 radnih mjesta u PGŽ tijekom četerogodišnjeg mandata. U prerađivačkoj, transportno-skladišnoj i turističkoj industriji te ICT i zeleno-plavoj industriji uz odgovarajući pristup može se na području PGŽ otvoriti i do 15 do 20 tisuća radnih mjesta u dva mandata, istaknuo je.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙