FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Srđ je Grad": Marinu Frapu, najveću sramotu u prostoru, vratiti građanima

Autor: Baldo Marunčić

DUBROVNIK, 15. travnja 2021. (Hina) - Kandidat stranke "Srđ je Grad" za dubrovačkoga gradonačelnika Đuro Capor ocijenio je u četvrtak da je Marina Frapa, koju je obećao vratiti građanima, najveća sramota u prostoru grada od neovisnosti i da su bivša ministrica Mrak Taritaš i tadašnji gradonačelnik Vlahušić kumovi tog projekta.

 

Poručio je da će kao gradonačelnik, nakon isteka roka za dobivanje uporabne dozvole, raskinuti koncesijski ugovor za Marinu Frapu na Lapadskoj obali i vratiti je građanima te tako riješiti problem s manjkom komunalnih vezova.

Capor je na konferenciji za novinare na Lapadskoj obali u Dubrovniku rekao da su "tadašnja ministrica Mrak Taritaš i tadašnji gradonačelnik Vlahušić kumovi projekta, a dozvola je izdana u Zagrebu".

"Građani su morali predati vezove kako bi se marina izgradila, a koncesionar ni tri godine nakon otvorenja nije ishodio uporabnu dozvolu. Rok je u lipnju 2020. godine produljen za još tri godine. Sasvim je jasno kako dozvola neće biti ishođena", istaknuo je.

Capor je poručio da će kao gradonačelnik naložiti uklanjanje svega što nagrđuje prostor te ga rehabilitirati od sveg nasilja koje se nad njim dogodilo.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Nikša Selmani upozorio je kako bi poništeno rješenje o izvlaštenju dijela zemljišta moglo proizvesti negativne korekcije u projektu rekonstrukcije Lapadske obale, koji se potpuno financira europskim novcem.

"S pravomoćnim rješenjem možete se knjižiti kao vlasnik, formirati građevinsku česticu i prijaviti početak radova. Ovdje je početak radova prijavljen, a poništeno je rješenje o izvlaštenju. Ako se pokaže da je nešto rađeno suprotno propisima, te troškove Europska unija neće priznati, već ćemo ih sami plaćati", objasnio je Selmani.

Kandidati stranke "Srđ je Grad" poduprli su prijedlog stanovnika Lapadske obale da im se osigura trećina parkirališta na kojem će tijekom izgradnje biti građevinska operativa.

"Građani su s parkirališta maknuti bez zamjenskog rješenja, baš kao što su ostali i bez vezova. Grad im to mora osigurati", poručili su kandidati te stranke.

 

(Hina) xmarb yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙