FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 111 novopozitivnih, troje umrlo

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 15. travnja 2021. (Hina) - U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 409 uzoraka od kojih je 111 bilo pozitivno na koronavirus, a umrle su tri osobe, izvijestio je u četvrtak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Najviše  novopozitivnih, njih 43, su na području  Osijeka, deset na području Našica, po pet su s područja Belišća, Čepina, Darde i Đakova, a po četiri Feričanaca i Petrijevaca.

Po tri su s područja Bilja i Đurđenovca, po dvije Antunovca, Belog Manastira, Bizovca, Čeminca, Drenja, Jagodnjaka i Trnave,  te po jedna s područja Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Erduta, Gorjana, Koške, Petlovca, Punitovaca, Strizivojne, Valpova i Viljeva.

Na bolničkom liječenju je 115 osoba, njih 79 liječi se u KBC-u, od kojih je 16 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice je 36 pacijenata.

Umrle su tri osobe u dobi od 55, 81 i 88 godina. U samoizolaciji je 1021 osoba.

Načelnik Stožera Ivan Hampovčan rekao je, u vezi nepokretnih osoba koje ne mogu doći na cijepljenje, da je svaki liječnik obiteljske medicine dužan cijepiti svoje pacijente, pa i izaći na teren i cijepiti nepokretne.

Mobilni timovi za cijepljenje nepokretnih

„Gdje se to nije dogodilo, cijepljenje nepokretnih bit će u trećoj fazi u kojoj imamo sedam mobilnih timova, a jedna od njihovih osnovnih zadaća bit će cijepljenje tih osoba“,  rekao je Hampovčan.

Dodao je kako je u školama na području županije zaraženo 35 učenika, što je zanemarivo u odnosu na ukupan broj učenika.

„U  samoizolaciji je 299 učenika i za sada nema razloga za promjenu postojećeg režima rada. Epidemiološko stanje u školama ćemo ponovno razmatrati za sedam dana i po potrebi donijeti novu odluku“, dodao je.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić izvijestila je da je jučer nastavljeno cijepljenje na 11 punktova u sedam gradova i Čepinu, te je cijepljeno 1277 osoba.

„Cijepljenje se nastavlja danas i sutra, a zbog veće zastupljenosti starije populacije koja još nije cijepljena otvoreni su i punktovi u Semeljcima i Đurđenovcu, gdje će se cijepljenje provesti u petak u poslijepodnevnim satima“,  rekla je Turić.

Policijski službenici proveli su 24 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili kršenje mjera graničnom prijelazu Erdut, gdje je došla državljanka Srbije za koju je utvrđeno da je prekršila rok od 12 sati za tranzit kroz Hrvatsku.

Uručen joj je prekršajni nalog prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

(Hina) xnikj ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙