FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

56 novopozitivnih i dvoje umrlih u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 12. travnja 2021. (Hina) - U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek obrađeno je 225 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus, a tom vremenu umrle su dvije osobe, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Najviše novopozitivnih je s područja  Osijeka - 28, a po tri su na području Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Našica. Po dvije su na području Belišća, Bizovca, Čepina i Draža, te po jedna iz Belog Manastira, Čeminca, Darde, Donje Motičine, Đakova, Đurđenovca, Erduta, Jagodnjaka, Koške, Marijanaca i Petrijevaca.

„Na bolničkom liječenju je 116 osoba, a 86 ih se liječi u KBC-u, od kojih je 13 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata. Umrle su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 73 i 82 godine. Na području županije u samoizolaciji je 1.226 osoba“, priopćio je Stožer.

Načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan na konferenciji za medije predstavio je nove mjere za područje županije koje je na preporuku Županijskog stožera donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a od danas su na snazi.

Preporuka je da se u svim sportskim objektima u kojima su dopuštena natjecanja i treninzi, ne koriste svlačionice. Tu je i preporuka pojačanog nadzora pridržavanja mjera, osobito onih koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

„Poslodavci su obvezni u svojim prostorima provoditi pojačanu kontrolu pridržavanja svih mjera. Dali smo i preporuku povećanja broja vozila u javnom gradskom prijevozu u opsegu koji je moguć s obzirom na kapacitete Gradskog prijevoza putnika (GPP) i ostalih javnih prijevoznika s područja  županije“, rekao je Hampovčan.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić objavila je rezultate cijepljenja koje je provedeno prošlog tjedna na organiziranim punktovima u Čepinu, Našicama, Đakovu, Belom Manastiru, Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu, te na tri lokacije u Osijeku.

„Provedeno je cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika na 11 punktova. U tri dana je cijepljeno 7.413 osoba i zadovoljni smo odazivom građana jer je bilo malo odbijanja. Ovaj tjedan stiže 2.200 doza cjepiva Moderne i 3.744 doza Pfizera, te planiramo nastaviti cijepljenje na svim tim punktovima, najvjerojatnije tijekom srijede i četvrtka. Planiramo cijepiti 4.500 osoba“, rekla je Turić.

Policijski službenici proveli su pet provjera osoba u samoizolaciji i 130 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 170 nadzora provođenja epidemioloških mjera i nisu utvrdili nepravilnosti.

(Hina) xnikj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙