FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 30 novih slučajeva zaraze, umrla jedna osoba

Autor: Siniša Kalajdžija

KRAPINA, 9. travnja 2021. (Hina) - Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata potvrđeno je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, rečeno je u petak na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavilo se 37 osoba tako da je trenutno 230 aktivnih slučajeva zaraze, a 728 osoba je u samoizolaciji.

„Trenutno je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana 41 pacijent, od koji je jedan na respiratoru. Svakodnevno u proteklih sedam dana u bolnici imamo četiri do šest novih pacijenata“, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek.

Broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana iznosi 141, a prošlog je petka bio 174.

„Vidi se da smo u blagom padu, ali bio je Uskrs pa se nije testiralo. Povećava se broj pozitivnih u testiranima, trenutno smo na 22 posto, taj je broj zabrinjavajući“, dodao je Ferek Jambrek.

Tomislav Jadan, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, napomenuo je da su se dosad cijepila 2102 zdravstvena djelatnika prvom dozom cjepiva, a 1693 i drugom dozom.

U domovima za starije i nemoćne prvu dozu primilo je 1729 osoba, a drugu dozu 1033 osobe. Dodao je da su liječnicima opće medicine dosad isporučene ukupno 13.404 doze cjepiva.

„Najava za idući tjedan je da bismo mogli dobiti oko 2500 doza Pfizerovog cijepiva, 1000 doza Moderne, a za AstraZenecu zasad nismo dobili nikakvu potvrdu“, kazao je Jadan.

Župan Željko Kolar rekao je da će od ponedjeljka, 12. travnja, školarci imati nastavu po modelu kakav je bio prije Uskrsa.

„Svi učenici osnovnih škola, i viših i nižih razreda, kreću po modelu A, a srednje škole po modelu B, odnosno kombinaciji modela A i C., s time da će svi maturanti i završni razredi pohađati nastavu po modelu A“, rekao je Kolar.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙