FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebačkoj županiji 132 novooboljele osobe od covida-19

Autor: Marina Bujan

ZAGREB, 31. ožujka 2021. (Hina) - U Zagrebačkoj županiji su u protekla 24 sata zabilježene 132 novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u srijedu stožer civilne zaštite te županije.

U Velikoj Gorici su zabilježene 33 novooboljele osobe, u Samoboru 21, po devet novooboljelih osoba ima Zaprešić i Jastrebarsko, po osam Dugo Selo i Brdovec, po sedam Ivanić-Grad i Vrbovec. Pet novooboljelih osoba je u Svetoj Nedelji, četiri u Pušći, po tri novooboljelih ima Bistra, Klinča Sela, Križ i Rugvica. Po dvije novooboljele osobe zabilježene su u Svetom Ivanu Zelini, te općinama Stupnik, Brckovljani i Farkaševac. Jedna novooboljela osoba je u Pokupskom. 

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima dva razreda u Zagrebačkoj županiji.

Ozdravilo je 75 osoba, a trenutno je aktivan 831 slučaj.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije je od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano 21.639 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 20.735 osoba, a 73 osobe su umrle.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja te poručuju da svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

(Hina) xbma ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙