FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvije umrle i 31 novozaražena osoba u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 30. ožujka 2021. (Hina) - U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađena su 184 uzoraka od kojih je 31 bio pozitivan na koronavirus, a u tom su vremenu umrle dvije osobe, izvijestio je u utorak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, četiri su s područja Đakova, po dvije s područja Bilja, Čeminca, Donjeg Miholjca, Erduta i Đurđenovca, te po jedna s područja Antunovca, Čepina, Darde, Drenja, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Našica, Petlovca, Šodolovaca i Vuke.

„Na bolničkom liječenju nalazi se 76 osoba. Njih 57 liječi se u KBC-u, od kojih je 12 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 19 pacijenata. Umrle su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 75 i 83 godine. Na području županije u samoizolaciji je 1.846 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su 18 provjera osoba u samoizolaciji. U 17 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, dok je jedna dojava građana iz Čepina bila točna. Protiv osobe koja je kršila mjeru samoizolacije slijedi kriminalističko istraživanje za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Obavili su i 160 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Postupajući po dojavi da osoba na području Osijeka učestalo krši odluku Stožera koja se odnosi na obvezu nošenja zaštitne maske, policijski službenici su u prodavaonici zatekli tu osobu pri počinjenju prekršaja, za što joj je uručen prekršajni nalog.

 

(Hina) xnikj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙