FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 13 novih osoba zaraženo koronavirusom

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 18. ožujka 2021. (Hina) - Međimurska županija broji 13 novih osoba zaraženih koronavirusom u zadnja 24 sata, a deseti dan zaredom nema umrlih, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je na konferenciji za novinare da je u protekla 24 sata testirano 137 osoba i evidentirano 13 pozitivnih na covid-19, što je 9,48 posto.

Oporavilo se 11 osoba, pa je u županiji trenutno aktivno 127 slučajeva zaraze.

Posavec je dodao da je pozitivnih među testiranima u proteklih sedam dana 7,93 posto, dok je prije tjedan dana bio 20 posto.

U odnosu na okruženje Međimurje u povoljnoj situaciji

"Kad gledamo okruženje oko nas, zemlje i hrvatske regije, još uvijek možemo reći da smo u povoljnoj epidemiološkoj situaciji jer je s današnjim danom sedmodnevna incidencija, ako gledamo PCR testiranja, 76. To je 21 posto manje nego je bilo prošlog četvrtka“, kazao je.

U Međimurju su dosad 44.533 osobe testirane PCR metodom.

"Sve je to učinjeno u našem Zavodu za javno zdravstvo, kao i organizacija cijepljenja koja se provodi posljednjih nekoliko tjedana je masovnija i koja će se ovoga vikenda nastaviti u tri mjesta na području Međimurja" najavio je Posavec.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal navela je da se prošle subote cijepljenje odvijalo prema planu na tri punkta te je cijepljeno više od 1300 osoba.

Za ovu subotu, rekla je, planira se cijepljenje na MESAP-u u Nedelišću za sve one koji su 20. veljače cijepljeni prvom dozom, pa je sada vrijeme za njihovo docjepljivanje drugom dozom.

U subotu na dva punkta cijepljenje prvom dozom AstraZenece 

Za nastavak cijepljenja prvom dozom u Murskom Središću i Prelogu osigurano je po 300 doza, a na ta dva punkta previđeno je cijepljenje Astrazenecom.

Dosad je u Međimurju utrošeno 10.313 doza. Dvije doze primilo je 2096 osoba, a 6121 jednu dozu, odnosno, istaknula je Payerl-Pal, 7,5 posto stanovništva. Dodala je da je britanski soj virusa u Međimurju potvrđen u pet uzoraka.

Tomislav Novinščak, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, kazao je kako ima dobre vijesti jer drugi dan zaredom nemaju ni zaraženih djelatnika niti u samoizolaciji.

"Još dobrih vijesti je da deseti dan zaredom nemamo preminulu osobu i nadamo se da će tako ostati", kazao je Novinščak. U Županijskoj bolnici Čakovec trenutno se nalazi 31 zaraženi pacijent.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙