FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodsko-posavskoj županiji 37 novozaražnih, dvoje umrlih

Autor: Marijan Vrkljan

SLAVONSKI BROD/POŽEGA, 17. ožujka 2021. (Hina) - Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u srijedu o 37 novozaraženih koronavirusom i o dvjema umrlim osobama u dobi od 42 i 88 godina, a Stožer susjedne Požeško-slavonske županije o devet novozaraženih u toj županiji.

U Brodsko-posavskoj županiji aktivno je žarište na području Nove Gradiške i okolnih općina, gdje je u srijedu bilo 30 oboljelih.

Od covida-19 u toj se županiji liječi 130 osoba, od kojih 40 u bolnici, a dva pacijenta trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćene su 473 osobe.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je u srijedu o devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji od covida-19 liječi se 66 osoba, od kojih devet u bolnici.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 282 osobe, među kojima je i 62-godišnja žena koja je, unatoč izrečenoj mjeri samoizolacije, u utorak došla u zgradu Policijske uprave u Požegi. Zbog kršenja zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policija će protiv nje podići prekršajnu prijavu. Tu će prijavu dobiti i 42-godišnjakinja koja se u pratnji dvoje malodobne djece u utorak pojavila na graničnome prijelazu u Staroj Gradiški, gdje su policajci utvrdili su da joj je izrečena mjera samoizolacije do 18. ožujka.

 

(Hina) xmvrk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙