FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski sajam obrazovanja - WEF online 18. ožujka

Autor: Irena Petričević

ZAGREB, 15. ožujka 2021. (Hina) - Svjetski sajam obrazovanja jedan je od najvećih sajmova obrazovanja, predstavlja najnovije trendove i pruža besplatne savjete o obrazovanju na brojnim sveučilištima i školama u inozemstvu, a održat  će se online 18. ožujka u razdoblju od 14 do 18 sati. 

Svjetski sajam obrazovanja (World Education Fair - WEF) organizira agencija Integral Edukacijski Programi - najveća savjetodavna agencija za obrazovanje u inozemstvu s 27 godina iskustva, koja ima 16 ureda u nekoliko zemalja - Bugarskoj, Rumunjskoj i Albaniji, a u siječnju 2015. otvoren je ured i u Hrvatskoj, priopćila je u ponedjeljak ta agencija.

Riječ je o agenciji koja nudi obrazovna rješenja prilagođena individualnim potrebama i mogućnostima svakoga klijenta i osigurava kvalitetan proces prijave na studij.

Kao i svake godine, sudjelovanje na WEF-u u potpunosti je besplatno, samo se treba prijaviti putem linka: https://bit.ly/wef-virtual.

Najnoviji trendovi i besplatni savjeti o obrazovanju

Na sajmu će biti predstavljeni najnoviji trendovi u obrazovanju i pruženi besplatni savjeti o obrazovanju na brojnim sveučilištima i školama u inozemstvu, a zbog epidemioloških razloga sajam će ovoga proljeća biti u virtualnom okruženju.

Učenici, studenti i roditelji moći će razgovarati s predstavnicima sveučilišta za koja su zainteresirani, konzultirati se s obrazovnim savjetnicima te poslušati informativne prezentacije o obrazovanju u inozemstvu.

Kako je istaknuto, iako Velika Britanija više nije u Europskoj uniji (EU), učenici i studenti zainteresirani za studij u toj zemlji ne trebaju biti obeshrabreni jer brojna britanska sveučilišta nude stipendije kroz cijelo trajanje studija, a neka od njih zadržala su i stare iznose školarina.

Stipendije koje sveučilišta dodjeljuju inozemnim studentima mogu pokriti čak 30 do 40 posto školarine, a britanska sveučilišta obvezala su se održavati ovaj sustav naknada tijekom cijeloga studija. Također, nakon završenoga studija na britanskom sveučilištu, studenti ostvaruju pravo na radnu vizu u trajanju od dvije godine.

Najbolje obrazovne institucije u Europi

Navedeno je i kako je Nizozemska jedno od najbrže rastućih odredišta za studiranje upravo zbog povoljnih školarina i velikog izbora studija na engleskom jeziku u raznim područjima, od inženjeringa do psihologije.

Na nizozemskim sveučilištima naknada za prvu godinu studija za sve preddiplomske programe upola se smanjuje, a u Nizozemskoj postoji i vrlo pogodan sustav financiranja studenata putem bespovratnih sredstava i subvencija koje nudi država, kako za pokrivanje sveučilišnih, tako i životnih troškova. Ove godine će na virtualnom sajmu sudjelovati nizozemska sveučilišta - NHL Stenden University of Applied Sciences, Breda University of Applied Sciences, Radboud University, Tilburg University i Fontys University of Applied Sciences.

Na sajmu će se predstaviti i sveučilišta iz Danske koja se ponosi besplatnim visokim obrazovanjem za EU građane. Tako će ove godine na sajmu izlagači biti - Dania Academy, VIA University College i International Business Academy.

Posjetitelji će tijekom sajma moći saznati i informacije o austrijskim sveučilištima koja nude studije na engleskom i njemačkom jeziku - Carinthia University of Applied Science I Webster Vienna University.

Zainteresirani za studiranje u Rusiji na virtualnom će sajmu moći upoznati predstavnike Peoples’ Friendship University of Russia, jednoga od najvećih ruskih sveučilišta.

Ove godine WEF će donijeti i niz vijesti za obitelji zainteresirane za slanje djece u srednje škole u inozemstvo. Primjerice, škole poput St. Bee’s School, Oxford International College, Oxford Sixth Form College, Cardiff Sixth Form College, Earlscliffe, Rochester Independent College. Stipendije za koje se učenici mogu prijaviti su akademska, sportska, glazbena ili umjetnička i dodjeljuju se učenicima koji pokazuju izvanredne rezultate u jednom od navedenih područja.

Učenike i njihove roditelje razveselit će i sudjelovanje Cardiff Sixth Form College and Dukes Education, skupine vrhunskih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji s visokim stipendijama, kao i grupe Inspired Education Europe koju čini više od 30 privatnih srednjih škola iz Belgije, Italije, Španjolske i Velike Britanije. Također, sudjeluje i Berlin Brandenburg International School iz Njemačke.

Svi zainteresirani moći će se informirati i o Tjednu švicarskog obrazovanja, tečajevima jezika u Švicarskoj s ekskluzivnim popustima do 20 posto koji će se održati od 29. ožujka do 2. travnja ove godine. 

 

(Hina) pp/xipet ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙