FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 11 novozaraženih, u bolnici umrla jedna osoba

Autor: Daniele Sponza

PULA, 11. ožujka 2021. (Hina) - Novih jedanaest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 297 uzoraka briseva, a u pulskoj bolnici umrla je 82-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

Kod sedam osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju iz Slovenije, navodi se u priopćenju za javnost županijskog Stožera civilne zaštite i dodaje kako se u u epidemiološkoj obradi nalaze tri osobe. 

Od jučer su se oporavile tri osobe, trenutno je 59 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 982 osobe. 

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 20 osoba, a u posljednja 24 sata umrla jedna osoba, 82-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

Kozlevac: Sada ne možemo predložiti novo popuštanje mjera

Načelnik istarskoga Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je da se za sada  ne može predložiti novo popuštanje protuepidemijskih mjera te pozvao građane na odgovornost, oprez i disciplinu.

"Izrazito je važno zadržati povoljnu situaciju iako imamo manji porast broja novozaraženih u posljednja dva dana te bilježimo dvoznamenkasti broj novozaraženih. Upravo iz tog razloga mi u ovom trenutku nismo u situaciji da predložimo novo popuštanje mjera jer želimo učvrstiti stanje s već postojećim mjerama" - rekao je Kozlevac u izjavi za Hinu.

Podsjetio je da ograničenja postoje, ali su ona puno manja od onih u drugim zemljama u okruženju.      

"Pozivam građane na odgovornost, oprez i disciplinu te se nadam da će epidemiološka situacija u Istri ostati povoljna kako bi uskoro mogli razmišljati o novom popuštanju mjera. Međutim, trenutno nismo u situaciji razmišljati o tome. Moramo stoga svi zajedno - sustav, građani, županija, građani i općine  zadržati postojeće stanje koje je još uvijek povoljno kako bi što kvalitetnije mogli dočekati ljetnu turističku sezonu" - poručio je Kozlevac.

Dometnuo je kako ne želi uopće razmišljati o mogućnosti da se ponovno moraju zaoštravati mjere. 

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙