FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji četiri novozaražena

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 8. ožujka 2021. (Hina) - U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek obrađeno je 127 uzoraka od kojih su samo četiri bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Valpova i Viljeva.

„Na bolničkom liječenju nalaze se 64 osobe. Njih 51 liječe se u KBC-u, od kojih je 12 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je13 pacijenata. Na području županije u samoizolaciji je 948 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji. Kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe, državljane Austrije, kojima je izrečena mjera samoizolacije u Erdutu od 6. do 16. ožujka, međutim 7. ožujka pojavili su se kao izlazni putnici na Graničnom prijelazu Duboševica-Udvar, te su im uručeni prekršajni nalozi, odnosno izrečena novčana kazna od 8.000 kuna i 500 kuna za troškove postupka. Na Graničnom prijelazu Erdut u nedjelju je državljanin Njemačke predočio krivotvoreni PCR test, zbog čega je uhićen i slijedi kriminalističko istraživanje. Policijski službenici obavili su i 122 nadzora ugostiteljskih objekata te nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 212 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. Utvrdili su 15 nepravilnosti i izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

Hampovčan: Mobilni timovi nisu aktivirani, nema dovoljno cjepiva

Na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan na upit što je s mobilnim timovima za cijepljene građana odgovorio je kako u sadašnjoj, drugoj fazi cijepljenja, liječnici opće medicine cijepe svoje pacijente, pa tako i bolesne i nemoćne osobe izvan ordinacija.

„Mobilni timovi još nisu aktivirani jer nema dovoljnih količina cjepiva na raspolaganju, nego su oni predviđeni u trećoj fazi cijepljenja, odnosno masovnog cijepljenja. Tada je za područje županije predviđeno sedam takvih timova u čijem će sastavu biti djelatnici domova zdravlja, privatnih koncesionara i Zavoda za javno zdravstvo“, rekao je Hampovčan.

(Hina) xnikj ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙