FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SAD-u promocija Hrvatske putem popularne nautičke serije "Below Deck"

Autor: Tatjana Miščančuk

ZAGREB, 8. ožujka 2021. (Hina) - U SAD-u je na kabelskoj televiziji Bravo TV počelo prikazivanje popularne nautičke serije "Below Deck Sailing" (Ispod palube) snimane prošlog ljeta u Hrvatskoj, koja će se prikazivati bar 16 tjedana, što se poklapa s razdobljem u kojem Amerikanci najčešće bukiraju putovanja, izvijestio je HTZ.

"Prikazivanje serije je i dodatna promocija Hrvatske, a prikazuje se i u drugim zemljama. Veseli i procjena produkcijskog tima da su od svih dosadašnjih sezona najatraktivniju i najzanimljiviju sezonu snimili upravo u Hrvatskoj", poručila je direktorica HTZ-ovog predstavništva u Los Angelesu Iva Bahunek.

Naglašava da je zato što im se svidjela Hrvatska i ljubazni domaćini produkcijska kuća te serije (51 minds i Bravo TV) uplatila 40.000 američkih dolara za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji na račun Crvenog Križa kroz Global Giving Charity za pomoć stradalima, što će moći učiniti i svi fanovi i gledatelji tog serijala putem portala hrvatskog ministarstva financija.

Naime, tijekom premijernog prikazivanja prve epizode serijala prikazan je i poziv najvećih zvijezda tog showa na donacije gledatelja, koji će se pojavljivati tijekom emitiranja ove i sljedeće sezone Below Deck-a, odnosno tijekom proljeća i početkom ljeta, ističe Bahunek, koja je tu akciju i pokrenula.

Dodaje i da je na nedavnoj dodjeli filmskih nagrada Zlatni globus, koju u udarnom terminu prenosi i televizijska mreža NBC, emitirana reklama za novu sezonu Below Deck-a, čime je serija, ali i Hrvatska dobila dodatnu vidljivost na američkom tržištu.

Za sami serijal Bahunek napominje da je riječ o popularnom američkom 'reality showu' koji se emitira od 2013., a koncept emisije uključuje praćenje profesionalnog i privatnog života posade i njihovih gostiju na megajahtama.

Nova sezona Below Deck Sailing Yacht 2 - Croatia snimana je od srpnja do rujna 2020. u splitskom akvatoriju, za snimanje je korišten jedrenjak Parsifal III koji je bio usidren ispred hotela Le Méridien Lav u Podstrani kraj Splita.

"To je bila i prva holivudska produkcija koja se u cijelosti i bez prekida snimala izvan SAD-a za vrijeme pandemije koronavirusa u 2020., u čemu je važan doprinos dao i Nastavni zavod za javno zdravstvo u Splitu", kaže Bahunek.

Za Bravo TV iznosi da je jedna od najgledanijih američkih kabelskih televizija, koja je u 2020. zabilježila velik rast pregleda na zahtjev, točnije 427 milijuna, kao i 222 milijuna prijenosa uživo. Do sada je ukupno snimljeno 15 sezona serijala Below Deck.

(Hina) xtam yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙